De toenemende emissies uit China, India en de rest van de Azië, waren veel groter dan de kleine reducties in de Anglosphere en de Europese Unie. Inderdaad, als de emissies uit de Anglosfeer en de EU zouden stoppen (wat natuurlijk onmogelijk is), zou dat nog weinig verschil maken voor het CO2-gehalte in de atmosfeer.
Volgens de Global Energy Monitor plant China de toevoeging van 200 GW aan kolengestookte opwekkingscapaciteit in 2025. Als we aannemen dat dit een periode van vier jaar is en dat een grootschalige elektriciteitscentrale 1 GW oplevert, zou dat ongeveer één centrale per week zijn in de komende vier jaar. [ter herinnering, “ons” peperdure Groningen project gaat over maximaal 10 GW, EJ]
Waarom zou China opzettelijk de veronderstelde vernietiging van de aarde nastreven? (…)
Het antwoord op deze vraag is waarschijnlijk dat China de dreiging van klimaatverandering als gemakkelijk beheersbaar beschouwt, ongeacht wat men gelooft over de onderliggende fysica (vergeet niet dat de leiders van China, in tegenstelling tot de onze, over het algemeen een technische achtergrond hebben). Maar ze erkennen ook dat klimaathysterie in het Westen leidt tot beleid dat duidelijk gunstig is voor China. China stimuleert inderdaad activiteiten zoals de Chinees-Amerikaanse jongerendialoog over klimaatverandering, om klimaatalarm onder jonge Amerikaanse activisten te promoten. (…)
Debat over deze kwestie wordt vermeden en wordt zelfs actief onderdrukt onder de dwaze bewering dat de wetenschap “setteled” is. In 1988 had Newsweek inderdaad al beweerd dat alle wetenschappers het over het onderwerp eens waren, ook al was niets minder waar. En sindsdien is de waarheid nog verder begraven.
Zoals Steven Koonin, voormalig staatssecretaris van Energie voor Wetenschap onder de regering-Obama, op overtuigende wijze illustreert in zijn boek ‘Unsettled: What Climate Science Tells, What It Does not, and Why It Matters’, is het klimaat-probleem nog lang niet opgelost. Het boek is volledig gebaseerd op de officiële beoordelingen van het Intergouvernementeel Panel van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering en van soortgelijke officiële Amerikaanse beoordelingsrapporten. De brute aanvallen op internet, gericht op Koonin, sinds de publicatie van het boek in mei, duiden op de afwezigheid van bijna elk niveau van discours. Maar gezien wat er aan de hand is, is de noodzaak van een open debat over zowel onze beoordeling van klimaatwetenschap als het voorgestelde beleid inderdaad hard nodig.”
Dus, hoewel de regering van China, evenals een aantal andere opkomende Aziatische industriële mogendheden, volledig achter de ernst van de klimaatcrisis en de IPCC rapporten lijkt te staan, zijn hun acties volledig tegengesteld aan deze belijdenis. China speelt vals.
En door vals te spelen is het land in staat om ook de laatste ‘maak-industrie’, van Europa, die volledig drijft op een vergevorderde automatisering (= goedkope energie vs arbeidslonen), weg te zuigen uit landen als Duitsland en het Verenigde Koninkrijk, waar de energieprijzen nooit concurrerend kunnen zijn met die van kolencentrales.
Door rustig mee te blijven praten over de klimaat-consensus en vooral doordat geen enkel land zich hiertegen durft uit te spreken, blijven de regeringen hangen in een onderlinge mondelinge consensus, die afhankelijk is van het IPCC, zoals het IPCC afhankelijk blijft van de westerse regeringen.
De kritische artikelen van sites als climategate.nl, klimaatgek.nl, clintel.nl, wattsupwithtat.com, kaltesonne.de en notrickszone.com zijn dus eigenlijk volkomen zinloos. Kritische artikelen krijgen geen reactie, het onverdraaglijke zwijgen.
De strijd is gestreden en ‘wij’ gaan verliezen. Het zal mij benieuwen hoe lang het duurt voordat ‘wij’ dat doorhebben (en waarom).
Geef een reactie